• 1 duża podwójna pierś z kurczaka
• salata lodowa (lub kapusta pekińska)
• kukurydza
• ogórki konserwowe
• cebula
• majonez
• keczup pikantny
• przyprawa gyros KOTANY
• olej
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, obsypać suto przyprawą, skropić olejem i odstawić do lodówki (najlepiej całą dobę). Mięso usmażyć i przełożyć do szklanego naczynia. Cebulę pokroić w kostkę i sparzyć gorącą wodą, odcedzić i wyłożyć na mięso. ½ szklanki majonezu zmieszać z ½ szklanki keczupu i wyłożyć na całości. Pokrojone ogórki w kostkę wyłożyć na cebulkę, następnie odcedzoną kukurydzę. Teraz kładziemy kolejną warstwę majonezu i keczupu, a na to wykładamy pokrojoną w paski sałatę lodową. (Uwaga! Jeżeli użyliśmy kapusty pekińskiej, należy wcześniej obsypać ją Vegetą i pozostawić do zmięknięcia a potem zlać wodę). Wkładamy naczynie do lodówki do przegryzienia składników.
• salata lodowa (lub kapusta pekińska)
• kukurydza
• ogórki konserwowe
• cebula
• majonez
• keczup pikantny
• przyprawa gyros KOTANY
• olej
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, obsypać suto przyprawą, skropić olejem i odstawić do lodówki (najlepiej całą dobę). Mięso usmażyć i przełożyć do szklanego naczynia. Cebulę pokroić w kostkę i sparzyć gorącą wodą, odcedzić i wyłożyć na mięso. ½ szklanki majonezu zmieszać z ½ szklanki keczupu i wyłożyć na całości. Pokrojone ogórki w kostkę wyłożyć na cebulkę, następnie odcedzoną kukurydzę. Teraz kładziemy kolejną warstwę majonezu i keczupu, a na to wykładamy pokrojoną w paski sałatę lodową. (Uwaga! Jeżeli użyliśmy kapusty pekińskiej, należy wcześniej obsypać ją Vegetą i pozostawić do zmięknięcia a potem zlać wodę). Wkładamy naczynie do lodówki do przegryzienia składników.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz