• sola 120 g
• sok z cytryny
• sól
• pieprz
• koperek 25 g
• cukinia 120 g
• pieczarki 100 g
• pomidor 100 g
• cebula 25 g
• oliwa z oliwek 5 g
Rybę skropić sokiem z cytryny, posolić, popieprzyć i posypać suto koperkiem. Wstawić do lodówki na 30 minut. Wstawić do parownika 2 plastry cytryny, na to filety i znów 2 plastry cytryny. Gotujemy na parze 15 – 30 minut w zależności od wielkości filetów. W tym czasie kroimy cukinię w półplasterki . Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy (rozsmarowujemy). Wrzucamy cukinię, kroimy pieczarki w plasterki i dodajemy do cukini, oprószamy solą by puściły sok. Kroimy cebulkę i dorzucamy na patelnię. Następnie kroimy pomidora, którego łączymy z warzywami i jeszcze chwileczkę dusimy. Przekładamy na talerz i na górę wykładamy delikatnie rybę.
• sok z cytryny
• sól
• pieprz
• koperek 25 g
• cukinia 120 g
• pieczarki 100 g
• pomidor 100 g
• cebula 25 g
• oliwa z oliwek 5 g
Rybę skropić sokiem z cytryny, posolić, popieprzyć i posypać suto koperkiem. Wstawić do lodówki na 30 minut. Wstawić do parownika 2 plastry cytryny, na to filety i znów 2 plastry cytryny. Gotujemy na parze 15 – 30 minut w zależności od wielkości filetów. W tym czasie kroimy cukinię w półplasterki . Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy (rozsmarowujemy). Wrzucamy cukinię, kroimy pieczarki w plasterki i dodajemy do cukini, oprószamy solą by puściły sok. Kroimy cebulkę i dorzucamy na patelnię. Następnie kroimy pomidora, którego łączymy z warzywami i jeszcze chwileczkę dusimy. Przekładamy na talerz i na górę wykładamy delikatnie rybę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz