Składniki:
• ½ litra kremówki
• 1 biała czekolada
• 2 bite śmietany w proszku („Śnieżki”)
• 6 kieliszków adwokata
• 20 dag kokosu
• wiórki migdałowe
• ½ litra kremówki
• 1 biała czekolada
• 2 bite śmietany w proszku („Śnieżki”)
• 6 kieliszków adwokata
• 20 dag kokosu
• wiórki migdałowe
Upiec biszkopt z 5 jaj (średnia blaszka). Biszkopt przekroić na dwie nierówne części. Grubszy spód skropić częścią adwokata, cieńszą część biszkoptu pokruszyć. Odrobinę kremówki odlać do rondelka i podgrzać z czekoladą do rozpuszczenia na wolnym ogniu. Resztę kremówki ubić na sztywno, dodać 2 „Śnieżki” i wymieszać. Do pokruszonego biszkoptu dodać bitą śmietanę, wiórki migdałowe, kokosowe, adwokat i rozpuszczoną czekoladę. Masę wyłożyć na biszkopt. Wierzch ciasta można posypać kokosem lub polać rozpuszczoną białą czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz