wtorek, 17 sierpnia 2010

Ciasto Rafaello

Składniki:
•    ½ litra kremówki
•    1 biała czekolada
•    2 bite śmietany w proszku („Śnieżki”)
•    6 kieliszków adwokata
•    20 dag kokosu
•    wiórki migdałowe

Upiec biszkopt z 5 jaj (średnia blaszka). Biszkopt przekroić na dwie nierówne części. Grubszy spód skropić częścią adwokata, cieńszą część biszkoptu pokruszyć. Odrobinę kremówki odlać do rondelka i podgrzać z czekoladą do rozpuszczenia na wolnym ogniu. Resztę kremówki ubić na sztywno, dodać 2 „Śnieżki” i wymieszać. Do pokruszonego biszkoptu dodać bitą śmietanę, wiórki migdałowe, kokosowe, adwokat i rozpuszczoną czekoladę. Masę wyłożyć na biszkopt. Wierzch ciasta można posypać kokosem lub polać rozpuszczoną białą czekoladą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz