poniedziałek, 16 sierpnia 2010

Dorsz lub karmazyn po kapylsku

Składniki:
•    60 dag filetów
•    25 dag pomidorów
•    4 łyżki oliwy
•    sok z cytryny -1 łyżka
•    3 cebule
•    3 ząbki czosnkua
•    2 łyżki natki pietruszki
•    czerwona papryka (może być z konserwy) 1-2 szt
•    sól

Filety z ryby posolić i pokropić sokiem z cytryny, obsmażyć na oliwie (2 łyżki). Pomidory sparzyć, obrać ze skórki; cebulę i czosnek drobno posiekać; oczyszczoną z gniazdek paprykę pokrajać na paski. Pomidory nałożyć do żaroodpornego naczynia, na nich położyć obsmażone filety, posypać je cebulą wymieszaną z czosnkiem, papryką i posiekaną natką pietruszki (2 łyżki). Polać oliwą i zapiekać 25 minut w piekarniku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz