Składniki:
• 60 dag filetów
• 25 dag pomidorów
• 4 łyżki oliwy
• sok z cytryny -1 łyżka
• 3 cebule
• 3 ząbki czosnkua
• 2 łyżki natki pietruszki
• czerwona papryka (może być z konserwy) 1-2 szt
• sól
• 25 dag pomidorów
• 4 łyżki oliwy
• sok z cytryny -1 łyżka
• 3 cebule
• 3 ząbki czosnkua
• 2 łyżki natki pietruszki
• czerwona papryka (może być z konserwy) 1-2 szt
• sól
Filety z ryby posolić i pokropić sokiem z cytryny, obsmażyć na oliwie (2 łyżki). Pomidory sparzyć, obrać ze skórki; cebulę i czosnek drobno posiekać; oczyszczoną z gniazdek paprykę pokrajać na paski. Pomidory nałożyć do żaroodpornego naczynia, na nich położyć obsmażone filety, posypać je cebulą wymieszaną z czosnkiem, papryką i posiekaną natką pietruszki (2 łyżki). Polać oliwą i zapiekać 25 minut w piekarniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz